Rólunk

Szeretettel köszöntjük a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás honlapján. Ezúton mutatjuk be térségünk adottságait, természeti kincseit, kulturális, történelmi hagyományait, rendezvényeit és a 13 település egyedi értékeit. Portálunkon bepillantást nyer kistérségünk mindennapjaiba, informálódhat az eddig elért eredményekről, a területfejlesztési és egyéb projektekről, a térségben működő humán közszolgáltatásokról, vállalkozásokról, civil szervezetekről, a turisztikai és kulturális attrakciókról, valamint részletes eseménynaptárral és programkínálattal várjuk a honlapunkra látogatókat. 

A Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás 2004. június 30-án alakult 13 település részvételével: Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonőszöd, Bálványos, Kereki, Kőröshegy, Kötcse, Nagycsepely, Pusztaszemes, Szántód, Szólád, Teleki. Területe 255 m2, állandó lakosságának száma 12.371 fő. 

A Társulás alapvető céljai között fogalmazódott meg a térségben élő lakosság életszínvonalának emelése, a gazdasági fejlődés előmozdítása, a turisztikai vonzerő növelése és a minőségi közszolgáltatások igénybevételének lehetősége, mind az állandó lakosság, mind az ide látogató hazai és külföldi turisták számára. A balatonföldvári kistérség fejlődésének egyetlen útja a 13 település összefogása, és a közös fejlesztésekben való együttműködés, az önkormányzati, a civil és a vállalkozói szféra bevonásával. 

Nézze online kistérségi televíziónk (BTKT TV) műsorait és képújságát!

Kellemes időtöltést és jó barangolást kívánunk honlapunkon és térségünkben!