Szántódpuszta Európa szerte ismert neve méltán emeli a községet a magyar kultúra magas szintű közvetítői és képviselői közé. Az Európa Nostra díjas pusztán a rendszeres lovas programok mellett kiállítások – többek közt a Balaton élővilágát bemutató akvárium várják a látogatókat mintegy harminc eredeti majorsági épületben. Gasztronómiai örömöket a pusztán működő pinceborozó kínál a vendégeknek, a szórakozni vágyók kipróbálhatják az egyedülálló pusztagolf pályát. A Szántódpuszta területén álló Szent Kristóf kápolnánál celebrálják minden évben a hagyományos Kristóf napi szentmisét, melynek befejezéseként kerül sor az autók megáldására. Szent Kristóf az utazók védőszentje, s ennek kapcsán a rendezvény évről évre bővül, a hagyományok megőrzése mellett különböző programok szervezésével civil szervezetek és országos jelentőségű szervek együttesen igyekeznek felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

Szántód csodálatos természeti környezetben fekszik, melynek gyalogos vagy kerékpáros kirándulásokon való felfedezését kijelölt túrautak segítik. A község határában húzódó dombokról csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. A túrázás kedvelői a településen működő természetjáró egyesület segítségére is bizton számíthatnak kirándulásaik során. 

A szántódi rév és a nádas partszakaszok remek terepet kínálnak a horgászat szerelmeseinek. A lassan mélyülő, ezüsthomokos part kiváló fürdőhelyet kínál fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt, kisgyermekes családok számára is biztonságos balatoni nyaralást tesz lehetővé.Az idelátogatók tartalmas időtöltését és kellemes nyaralását számos vendéglátóhely, szabadidős lehetőségek és programok biztosítják, a szezonban a révbejárónál található Információs Iroda segíti a tájékozódást ingyenes információs füzetekkel, programajánlókkal. A település honlapján mindig friss szálláshely kínálat és rendezvénynaptár segít a nyaralás tervezésében, szervezésében. Látogasson el hozzánk Szántódra, érezze jól magát nálunk!


Szántód Község Önkormányzata

Cím: 8622 Szántód, Iskola u.9.
Telefon: 06/84/347-685
Fax: 06/84/347-685
E-mail: hivatal@szantod.hu
Honlap: www.szantod.hu
Polgármester: Vizvári Attila
Jegyző: Köselingné dr.Kovács Zita jegyző